Jeangu Macrooy dit jaar toch nog te zien in het theater

0

Na het afgelasten van het Eurovisiesongfestival in Rotterdam dit jaar door corona leek het muzikale jaar van Jeangu Macrooy als een nachtkaars uit te gaan. Maar nu laat de zanger weten toch nog te gaan touren dit najaar.

Tot afgelopen week leek het niet rendabel voor de zanger om zijn geplande theatertour door te laten gaan. Maar met het nieuws dat de limiet van 100 bezoekers wordt opgeheven kan Macrooy toch nog het theater in. De zanger is nu daarom hard op zoek naar geschikte tourdata.

Huiskamerconcerten van Macrooy

Dit weekend trapt Jeangu Macrooy al af met drie intieme huiskamerconcerten in de bovenzaal van AFAS Live. Hij Is dolblij dat hij weer voor publiek kan spelen. Zo zegt hij tegen BuzzE: “Livestreams zijn leuk om gewoon muziek te maken, maar ik mis de interactie en de energie van het publiek. Dat is heel anders als je op een podium loopt. Je voelt dat mensen naar je kijken.”

Video voor Keti Koti

Op 1 juli is het Keti Koti, de feestdag waarop we de afschaffing van de slavernij in Suriname en op de Antillen vieren. Elk jaar vindt er een groot festival plaats rond deze feestdag, maar dit jaar is deze door corona helaas afgelast. Jeangu Macrooy heeft in het teken van Keti Koti een nieuwe video gemaakt bij zijn nummer Gold. De van oorsprong Surinaamse Macrooy schreef het nummer toen hij in 2014 naar Nederland kwam.

Eurovisiesongfestival 2021

Jeangu Macrooy zou dit jaar Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival met het nummer Grow. Over het Songfestival van 2021 doet hij nu echter nog geen uitspraken. Hij is erg blij dat het de goede kant op lijkt te gaan wat betreft het coronavirus, maar vindt mei 2021 nog te ver weg om wat over te zeggen.

Beeld: © ANP

Kijk voor nog veel meer muziekvoorstellingen in onze theateragenda.

Share.