Eurovisiesongfestival 2021 gaat hoe dan ook door

0

Dat heeft de organisatie van het Songfestival laten weten. Ze bereiden zich nu al voor op verschillende situaties waarin we volgend jaar kunnen zitten door het coronavirus. Dat heeft geresulteerd in vier scenario’s voor het Songfestival.

Dit jaar zou het jaarlijkse liedjesfestijn plaatsvinden in Ahoy in Rotterdam, maar dat kon door de coronacrisis niet doorgaan. Er is wel een digitaal Songfestival en een televisie-uitzending geweest, maar dat is natuurlijk niet hetzelfde. Met de vier nu opgestelde scenario’s bereidt de organisatie zich voor op een zo normaal mogelijk Eurovisiesongfestival 2021.

Scenario A en B

De meest gunstige scenario’s zijn scenario A en scenario B. Bij scenario A kan het Songfestival gewoon doorgaan: alle negen shows, met publiek en alle delegaties in Rotterdam en met alle activiteiten die bij het Eurovisiesongfestival horen in en rond de stad. Dit scenario is natuurlijk afhankelijk van de uitrol van een eventueel vaccin en/of de beschikbaarheid van sneltesten.

Scenario B is het scenario op 1,5 meter. Dus in Rotterdam, met de delegaties, publiek en pers, maar in beperkte bezetting. Ook de activiteiten in Rotterdam kunnen in aangepaste vorm doorgaan. Omdat er minder publiek bij kan zijn in dit scenario, wordt er een logische verdeling gemaakt onder de kaarthouders. Val je daar helaas buiten? Dan krijg je het volledige bedrag van je ticket terug.

Scenario C en D

De laatste twee scenario’s zijn het scenario met reisbeperkingen (C) en het Songfestival in lockdown (D). Bij scenario C wordt het ook een Songfestival op 1,5 meter, maar niet alle delegaties zullen naar Rotterdam kunnen komen. Zij nemen hun optreden op in eigen land, welke tijdens het Songfestival getoond worden naast de optredens die wel live kunnen doorgaan.

Mochten we weer in een lockdown situatie zitten, dan lijkt het Songfestival waarschijnlijk het meest op die van dit jaar: via televisie. Alle deelnemers nemen hun optreden op in eigen land, welke in een aantal shows op televisie getoond worden.

Wie en wat gaan er mee naar volgende jaar?

Veel van de elementen die te zien zouden zijn bij het Eurovisiesongfestival van dit jaar, gaan mee naar volgende jaar: het thema Open Up, het podium en decor en de vier presentatoren Chantal Janzen, Jan Smit, Edsilia Rombley en Nikkie de Jager. Jeangu Macrooy zal zoals het nu lijkt wederom uitkomen voor Nederland. Hij zal wel een nieuw liedje moeten insturen, net als alle deelnemers.

Kijk voor nog veel meer muziek in onze theateragenda.

Share.