Ontslagen bij Luxor Theater: “Ik heb geen woorden voor wat ons nu overkomt”

0

Het Luxor Theater in Rotterdam moet een derde van het personeel laten gaan, zo meldt het theater maandag. Nu er nog geen zicht is op het einde van de coronacrisis moet het Luxor deze harde en moeilijke maatregel nemen om te overleven.

De directeur van het theater Marcel van Kaam reageert op het pijnlijke besluit: “Ik heb geen woorden voor wat ons nu overkomt. We hebben met zijn allen zo hard geknokt om dit te voorkomen. Maar het bleek gaandeweg een kansloze strijd. Het doet mij pijn om afscheid te nemen van trouwe en goede medewerkers.”

Ondanks alle coronaregelingen waar het theater de afgelopen maanden gebruik van heeft gemaakt, is het niet genoeg gebleken. Het Luxor Theater heeft 58 vaste medewerkers in dienst, waarvan er 19 zullen moeten vertrekken. Naast dit vaste personeel werkte er bij het Luxor veel oproepkrachten, waaronder veel studenten. Deze werden sinds het begin van de crisis al niet meer opgeroepen.

Ambitieuze plannen

Voor de coronacrisis had het Luxor nog ambitieuze toekomstplannen tot 2024. Van Kaam laat weten dat deze plannen nu natuurlijk uitgesteld worden, maar de ambitie blijft: “Wij blijven vasthouden aan onze ambitie om enerzijds de allergrootste artiesten en producties naar Rotterdam te halen en anderzijds vooral ons theater op de Wilhelminapier meer te openen voor de stad. Natuurlijk lopen deze plannen vertraging op. In het oude Luxor Theater zijn nu geen activiteiten en wij maken van de gelegenheid gebruik om de noodzakelijke investeringen te doen: de zaalstoelen vervangen en aantal andere aanpassingen Wanneer we weer volledig open mogen, hoeven we niet nog een keer dicht voor deze geplande noodzakelijke aanpassingen.”

Club Luxor

Het Oude Luxor is gesloten, maar Club Luxor (het corona-proof Nieuwe Luxor) blijft de komende maanden in principe open. Hier kunnen bezoekers nog steeds genieten van theaterconcerten en de geplande cabaretvoorstellingen van onder andere Richard Groenendijk, Patrick Laureij, Daniel Arends, Roué Verveer en Ellen ten Damme. Ze hopen wel een ontheffing te krijgen van de veiligheidsregio voor de nieuwe coronamaatregelen.

Beeld: © Luxor Theater Rotterdam

Share.