Veiligheidsregio Rotterdam verleent aan 5 theaters een ontheffing

0

Tot en met gisteren konden theaters en podia in Rotterdam een ontheffing aanvragen bij de veiligheidsregio om meer dan 30 bezoekers te mogen toelaten tot hun gebouwen. Een deel van de theaters, podia en bioscopen heeft nu eindelijk de ontheffing binnen.

Het gaat hierbij om vijf gelegenheden in Rotterdam: Theater Zuidplein, De Doelen, Maassilo, Pathé de Kuip en Jeugdtheater Hofplein. Al deze zalen hebben aangetoond dat ze veilig en volgens de coronaregels tot 250 bezoekers kunnen toelaten.

Verder hebben een aantal theaters in de rest van regio Rotterdam-Rijnmond ook een ontheffing aangevraagd en gekregen. Hierbij gaat het om Theater aan de Schie en Euroscoop in Schiedam, Theater de Stoep in Nissewaard en de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen. Ook zij mogen dus tot 250 bezoekers toelaten.

Luxor Theater en Rotterdam Ahoy

Het Luxor Theater en Rotterdam Ahoy hebben geen ontheffing van het maximum van 30 bezoekers gekregen, omdat ze deze ook niet hebben aangevraagd. Dat laat een woordvoerder van de gemeente Rotterdam weten.

Ontheffingen voor theaters en schouwburgen

De afgelopen week zijn er veel ontheffingen ontleend door veiligheidsregio’s in het hele land, voornamelijk aan grotere theaters. Veel theaters kunnen hierdoor de komende weken toch open blijven, ondanks de verscherpte coronamaatregelen. Aangezien de cultuursector een gigantische omzetdaling heeft doorgemaakt sinds het begin van de coronacrisis, is dit voor veel theaters een grote opluchting.

Beeld: © Theater Zuidplein

Share.