Corrie van Gorp (78) overleden

0

De actrice, musicalster en danseres Corrie van Gorp is donderdag in haar slaap overleden. Van Gorp kreeg grote bekendheid toen ze veel in de revue van Andre van Duin meespeelde.

De Rotterdamse Van Gorp brak door aan het begin van de jaren zeventig. Toen speelde ze samen met Willem Nijholt in de theatershows van Wim Sonneveld. Maar ze schitterde vooral in de optredens met André van Duin. Ze speelde veel typetjes zoals mevrouw De Bok. De teksten in de sketches zaten vol met dubbelzinnigheden. Ook speelde ze samen met Frans Dusschoten, die in 2005 overleed. Deze shows waren razend populair. Zowel op televisie als in de theaters.

Eigenlijk begon Van Gorp eind jaren vijftig als danseres. Ze danste bij het Amsterdamse Ballet, Het Nationaal Ballet en de Dansgroep Helen Le Clerq. Naast dansen heeft ze ook haar eigen muziek gemaakt. In 1978 kwam haar eerste lp uit. Daarna volgden nog meer lp’s en cd’s. De nummers waren vooral jolige carnavalsachtgige liedjes. Ook speelde ze nog in een paar bioscoopfilms zoals Ik ben Joep Meloen en De Boezemvriend.

Eerbetoon

Van Gorp verscheen in 2009 nog een keer in de Dik Voormekaar Show op televisie. Daarna trok ze zich terug uit het openbare leven. Toch was ze nog een keer eregast bij de jubileumvoorstelling 100 jaar Luxor van Paul de Leeuw in het Oude Luxor Theater in Rotterdam. Ook werd in dat theater een eerbetoon voor Van Gorp opgericht in de vorm van een vitrine met de originele kleding van mevrouw De Bok.

Share.