Het Eurovisiesongfestival gaat door! Maar op welk manier?

0

Gisteren kwam de organisatie van het Eurovisiesongfestival met een update over hét muziekfestijn van dit jaar. Dat het Songfestival dit jaar wel doorgaat in Rotterdam staat vast. Maar in welke vorm, dat is nog niet helemaal zeker.

Vorig jaar werden er al vier scenario’s opgesteld, afhankelijk van de ontwikkeling van het coronavirus. In het beste geval zou het hele feest op een redelijk normale manier door kunnen gaan. In het slechtste geval wordt het een songfestival zonder publiek, activiteiten en artiesten die vanuit huis optreden.

Update Eurovisieorganisatie

Gisteren werd bekend dat het beste scenario, zoals verwacht, definitief van de baan is. In plaats daarvan kijkt de organisatie naar alternatieven. Ze gaan uit van een songfestival op anderhalve meter, waarbij de artiesten wel naar Nederland komen. De delegaties zullen wel kleiner zijn en iedereen moet zich aan een strikt veiligheidsprotocol houden: “Onze ambities blijven onverminderd hoog. We zullen er alles aan doen om er de best mogelijke editie van te maken. De gezondheid en veiligheid van alle betrokkenen staan hierbij uiteraard voorop,” aldus uitvoerend producent Sietse Bakker.

Of er live publiek bij het Songfestival zal zijn, wordt pas half april besloten. Hiervoor kijkt de organisatie ook enthousiast uit naar de testevenementen van Fieldlab die de komende tijd gaan plaatsvinden. Dat niet iedereen die vorig jaar een kaartje heeft gekocht erbij zal kunnen zijn is wel zeker. Dit geldt in ieder geval voor alle staplaatsen. Iedereen krijgt daarom hun geld terug.

Songfestival vanuit de bioscoop

Daarnaast is de Eurovisieorganisatie in gesprek met bioscoopketens om te kijken naar de mogelijkheden de liveshows uit te zenden in bioscoopzalen. Op die manier is de sfeer voor het publiek toch een beetje speciaal. De liveshows vinden plaats op 18, 20 en 22 mei.

Wie er dit jaar in elk geval bij zijn, zijn presentatoren Edsilia Rombley, Jan Smit en Chantal Janzen. Nikkie de Jager regelt daarnaast de online presentatie en Jeangu Macrooy zal met een nieuw nummer uitkomen voor Nederland.

Share.